Thunderbirds are go!

May 28th, 2009

Gistermiddag zat ik achter de computer, en keek ik live naar de lancering van de Soyuz vanuit Kazachstan, met aan boord onder anderen Frank de Winne, die een half jaar lang in het ISS zal verblijven, de laatste drie maanden als commandant van de tot nu toe grootste crew aan boord ooit.
Het is de bedoeling dat de drie kerels die nu al meer dan een dag lang in een klein hokje zitten, morgen bij het ISS zullen aanmeren.

Eigenlijk vind ik het wel grappig dat een raket die niet eens zo heel veel afwijkt van het eerste testontwerp, meer dan 50 jaar geleden, nog steeds gebruikt wordt. Gewoon op kerosine. En zeg nou zelf… als je ‘m zo ziet, is ‘t toch net de Thunderbird 1?
Soyuz launch from kazachstan
Photo: ESA

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.