Het is LLiNK

March 13th, 2009

Vanmorgen werd ik wakker met het zoetgevooisde stemgeluid van Floortje Dessing me uit de radio. Blije herinneringen aan het ‘s nachts luisteren naar het programma Shock Radio kwamen in me naar boven.
Een mooi moment om het over omroep LLiNK te hebben, die voor het eind van deze maand een kleine negenduizend leden zal moeten werven, om te mogen blijven uitzenden.
Nu wordt het LLiNK
Aan mij zal het niet liggen. Ik ben inmiddels lid. Niet alleen omdat ik het nuttig vindt dat er een idealistische publieke omroep bestaat, al was dat voor mij wel de belangrijkste reden me aan te medlden. Het is ook een stukje eigenbelang.
Als lid kun je namelijk een duurzame reisbestemming aandragen, en met heel, heel erg veel geluk mag je daar met de hiervoor genoemde Floortje Dessing een reportage opnemen. Mijn voorkeur? De Tuamotu-eilanden.
Mijn argumenten daarvoor; Interessante bestemming. Vele eilanden, een indrukwekkend en bizar koloniaal verleden, ook nu nog, met de recente atoomproeven op Mururoa, het leven van vissers en parelduikers, en heel veel mooie plaatjes. Daarnaast is het zo ongeveer de beste plek om de totale zonsverduistering van 1 juli 2010 te zien. Het mooiste natuurlijke schouwspel dat bestaat. Hoe on-duurzaam het ook mag klinken daarvoor de wereld rond te vliegen, ik heb er sinds 1999 geen enkele gemist.
Zien wat ‘t wordt.

2 Responses to “Het is LLiNK”

 1. Welmoed Says:

  Haihai!

  Klinkt als een goed plan, die eilanden! :-)
  En die atoomproeven, dat is echt niet ok geweest… als je er ook zo tegen bent, teken dan even op http://www.nonukes.nl. We hebben ook een leuk bannertje, kan jij die ergens kwijt? :-))

  Hopen dat Llink het redt!

  Groetjes,

  Welmoed

 2. Krizzz.nl Says:

  Dank. Ik ben alleen bang dat het schrappen van de (dure) reisprogramma’s bij LLiNK, dat plan minder waarschijnlijk maakt. Wel fijn dat LLiNK nu de B-status heeft :)
  Goeie aktie, van die website. Ik zal een bannertje plakken.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.