Nog steeds spam

February 13th, 2009

Al ruim anderhalf jaar heb ik niets gepost in de spam-categorie. Niet dat er geen spammails binnenkwamen die bijzonder genoeg waren iets over te schrijven, laat staan dat het spam-probleem opgelost zou zijn. Sterker nog; op dit moment ontvang ik ruim drieduizend spammails per dag. Spam was ooit de reden dat ik al m’n mail liet doorsturen naar gmail, maar dat heeft ook zo z’n nadelen. Het spamfilter van gmail is best redelijk. Het aantal spammailtjes dat de weg naar m’n inbox nog weet te vinden is elke dag meestal op 1 hand te tellen. Die zijn makkelijk weg te mikken. Wat ik een stuk vervelender vind is dat gmail nogal last heeft van vals positieven. Berichten, niet alleen automatisch gegenereerde berichten, maar vaak zelfs persoonlijk gestuurde mails, ook van mensen op m’n contactenlijst, die ten onrechte gezien worden als spam. Hoeveel dat er zijn is moeilijk te zeggen, omdat alles wat als spam aangemerkt wordt na een maand automatisch wordt verwijderd, maar het zijn er in ieder geval tientallenen er maand. Onderschepte berichten aanmerken als ‘Not Spam’ of afzenders toevoegen aan de contactenlijst heeft weinig effect. Na een tijdje wordt gmail weer achterdochtig, en verdwijnt iets of iemand die jarenlang als gewaardeerd mailcontact werd beschouwd weer van de contactenlijst naar ‘t verdomhoekje. Zelfs updates van Google’s eigen diensten, als YouTube en Orkut, blijft die behandeling niet bespaard.
Kennelijk is het een complex probleem… ik heb in de Gmail Help Discussion Group gezocht, en ze zijn zo te zien al sinds 2007 bezig ‘t op te lossen, maar tot nu toe heeft dat weinig succes gehad.

4 Responses to “Nog steeds spam”

 1. jelmer Says:

  Ik vraag me af hoeveel hier van klopt. Ik heb het probleem zelf namelijk nog nooit mogen ondervinden ;)! Al mijn gewenste mail komt gewoon in mijn inbox, bijna alle spam in het spamgedeelte!

 2. Krizzz.nl Says:

  Gebruik je je gmail-adres, of laat je een bestaand adres doorsturen? Dat laatste is wat ik doe, en het zorgt ervoor dat gmail denkt dat de server die mijn mail doorstuurt, echte berichten stuurt en ook spam. Erg lastig.
  Als jij ‘t probleem niet hebt; wees blij :)

 3. jelmer Says:

  Ik gebruik enkel gmail :)! Ik vind 3000 stuks spam ook wel veel per dag, trouwens ^^. Ik geloof dat ik aan circa 25 stuks kom :)!

 4. Krizzz.nl Says:

  Vind ik ook, maar het is wel verklaarbaar. krizzz.nl is catchall. Handig, maar betent wel dat ik alle spam binnenkrijg, ook van de adressen die niet geoogst zijn, maar worden geraden. Net precies bijvoorbeeld eentje die gestuurd is naar yfkrizzzdar@krizzz.nl

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.