Houdt het nou nooit op?

February 13th, 2009

De nieuwe minister van landbouw in Zimbabwe, Roy Bennett, is kort voor zijn installatie gearresteerd. Een man die nooit de makkelijkste weg heeft bewandeld. Iemand die zich zelfs nadat zijn boederij 6 jaar geleden werd onteigend, 8 maanden onder mensonterede omstandigheden in de gevangenis, en nadat hij als politiek vluchteling in Zuid Afrika werd opgenomen in bleef zetten voor het land waarin hij gelooft. Al had hij de kans in bijvoorbeeld Canada, Australië of Engeland opnieuw te beginnen. Niet iemand die zich snel gewonnen geeft, maar wel met ‘t hart op de goeie plaats. Zo iemand wordt met spierballenvertoon afgevoerd, vlak voor de hij een hoog ambt mag bekleden.
Kennelijk blijft dat als MDC-lid het risico van het vak, ook nu deze voormalige oppositiepartij deel uitmaakt van een regering van nationale eenheid.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.