Het was droog :)

October 10th, 2008

Jazeker, het was droog, donderdag. Echt een topavond gehad. Met het pontje naar de NDSM-werf, te voet naar een geïmproviseerd restaurant waar op een zeer hectische, maar absoluut leuke manier eten werd voorgezet. De amuse vooraf, naar keuze een stukje metworst, wortel of radijs, hing aan de kapstok, bestek lag in een gereedschapskist, het eten werd aan ‘t beging van de lange tafels uitgereikt en doorgegeven naar achter. Wel erg lekker gegeten. Zelfs de bloedworst en kip heb ik met smaak verorberd.
Daarna in optocht een pontje op, die vol stond met de bouwsels van Dogtroep, op weg naar de speellokatie. Heel speciaal om in het donker naar een ruig industrieterrein gevaren te worden, om daar vervolgens een bijzonder theaterstuk te zien, met niet alleen acteurs, maar waar brommers, traktoren, auto’s, zeecontainers, een pont, een kraan betonmolens en een betonnen wand een zeer prominente rol spelen.
Hoe vaak heb je een betonmolen dit zien doen? Voor mij was ‘t de eerste keer.

Na afloop nog lekker een biertje gedronken op Stubnitz, en snel weer weg om de laatste pont te halen. En de laatste trein, trouwens. Biza genoeg blijkt die al te gaan om 0:43, wat zo ongeveer betekent dat, als ik in de toekomst eens naar Paradiso of Melkweg wil, ik op de fiets of met de auto zal moeten. Leve het openbaar vervoer.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.