Boos op Klink

October 9th, 2008

Velen gingen mij voor, maar nu voel ik me ook geroepen te schelden op Wilfried Klink. Eigenlijk niet alleen op Klink, maar op die hele kamermeerderheid die heeft voorkomen dat er een geen-bezwaarsysteem komt voor orgaandonatie. Ondanks het gegeven dat het meer dan duidelijk is dat er nogal wat mensen zijn die de keus tussen wel of geen donor worden kennelijk uitstellen tot ‘t te laat is. Ik geef meteen toe dat het niet de leukste keuze is om te maken, maar na de tijd ga je toch de oven of de grond in. Volgens mij is dat echt niet zo heel veel leuker dan opengesneden worden.
Ik ben zelf al bijna 20 jaar donor. Op papier dan, want op het moment van schrijven hab ik al m’n organen nog lekker zelf, maar ik heb de keus gemaakt toen ik nog op de basisschool zat, en heb er tot op heden geen spijt van gehad. ‘t Is ook een mooi staaltje oerhollandse zuinigheid. Goeie spullen gooi je niet zomaar weg, zeker niet als je er iemand anders blij mee kunt maken.
Wie geeft wat ie heeft, is waard dat ie leeft.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.