Juist

May 13th, 2008

Het was lekker in Madrid. Het weer was zo’n beetje vergelijkbaar met wat ‘t nu hier is. Middel twintig. De afgelopen week was het daar een stuk kouder, dus ‘t moment was goed getimed. Het was wel een beetje druk, trouwens… niet alleen op Schiphol, maar ook in de stad. 1 mei had iedereen vrij in verband met de dag van de Arbeid, een dag later was het 200 jaar geleden dat Spanje onafhankelijk werd van Frankrijk.
Tsja, dat betekent feestje. Op de avond voor de tweede mei reden vrachtwagens met levensgrote reprodukties van schilderijen van Goya door de stad, gevolgd door een bus met blaaskapel. Dat soort dingen. De dag erop, dus 2 mei zelf, was het echt gigantisch druk in de stad. Een beetje te druk naar mijn smaak. Leuk als je op een doordeweekse dag een optreden van La Symphonie Mecanique mee kunt pikken, maar een terrasje met wat lokaal gebrouwen bier en een schaaltje olijven en zilveruitjes is leuker.
Weer thuis kon ik zo ongeveer meteen door naar ‘t volgende onafhankelijkheidsfeest. 5 mei, bevrijdingsdag. Een verslagje daarvan, compleet met foto’s en dergelijke vind je op blauwscherm.nl.
Mijn persoonlijk hoogtepunt van de dag was al vrij vroeg; gothband Nemesea, die schaamteloos de hokjesgeest dorbreekt door op een fabuleuze manier danceklassieker No Good (Start The Dance) van the Prodigy te coveren. Schit-te-rend.

Voor de rest heb ik vandaag te horen gekregen dat de financiering voor m’n appartementje rond is. Ik ga dus definitief verhuizen naar Weesp, maar ik ga op een andere plek werken dan in eerste instantie de bedoeling was. Geeft niks… problemen bestaan niet. Uitdagingen wel.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.