Oud nieuws

January 9th, 2008

Zijdelings heb ik het al genoemd; de jaarwisseling was voor mij prettig. De laatste paar dagen van het oude jaar en de eerste twee van ‘t nieuwe heb ik namelijk cultureel gedaan. Ik kreeg visite uit het buitenland, en natuurlijk moet je zo iemand dan wat van het land laten zien. Hierdoor heb ik in een paar dagen tijd meer musea van binnen gezien dan gedurende de rest van ‘t jaar. De uitvalsbasis was Den Haag. Hierdoor heb ik 29 december Escher in het Paleis kunnen zien, 30 december het vuurwerk op ‘t strand van Scheveningen, 31 december Amsterdam, en in het nieuwe jaar zowel Museum als Panorama Mesdag kunnen bekijken. Natuurlijk hoort ook het laten proeven van hutspot, oliebollen en Hema-worst bij een eerste kennismaking met Nederland.

Amsterdam op oudejaarsdag was een goede keuze. Het hoort er toch een beetje bij om door Amsterdam te lopen, rare dingen te kijken in de toeristenwinkels aan ‘t Damrak, via het paleis naar de Westermarkt te lopen om daarna hutspot te eten aan de Prinsengracht, waarna de voettocht zich vervolgt via het Leidse- naar het Museumplein, voor een bezoekje aan het Van Goghmuseum. Daarna was het donker. Gelukkig hebben ze straatlantaars in het centrum van Amsterdam, zodat het niet zo heel moeilijk is om gewapend met de laatste milkshake van het jaar terug te lopen naar het station, en te kijken naar de vele mafkezen die nu al op de Dam staan te wachten tot het nieuwe jaar is begonnen. Een heel contrast met Den Haag, waar we bij terugkomst zo goed als niemand op straat zagen. Pas om middernacht barstte daar de hel los.

One Response to “Oud nieuws”

  1. Krizzz.nl Says:

    Voor de gezelligheid staan er wat foto’s hiero: http://flickr.com/photos/krizzz/tags/krizzznlonatriptothehague/

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.