iPhone 2

January 25th, 2007

Mocht er ook maar iemand zijn die denkt dat ik de aankoop van m’n HP’tje zou heroverwegen als Apple eerder was gekomen met de presentatie van de iPhone, dan kan ik die persoon gerust- cq teleurstellen. De iPhone belooft een leuk, klein hip apparaatje te worden, maar naast lekker veel geheugen en een meteen te snappen bediening zonder knopjes, wieltjes of pennetje zijn er toch vooral beperkingen. Een niet verwisselbare batterij is tenslotte niet handig. Is de accu lui, dan zit er niets anders op dan het apparaat af te danken, of zelf met een soldeerbout te proberen een imitatieaccu te plaatsen. Verder is 4 gig geheugen natuurlijk leuk, maar als je al die data draadloos of via USB naar en ven je telefoon moet verslepen (je wilt tenslotte niet elke dag dezelfde muziek horen) ben je wel even bezig. Een geheugenslotje maakt het geheel wat minder solide, maar zou wel handig zijn.
Internetten schijnt ook niet zo leuk te worden met dat apparaatje. Naar het schijnt (ik borduur vrolijk voort op wat ik hier lees) meldt de ingebakken browser alleen dat ie Safari draaiend onder OS X is, zonder te vertellen dat ie op een mobiel apparaat met een schermpje van 320?480 pixels draait. Naar het schijnt kun je op grote pagina’s in- en uitzoomen en is ermee te slepen, zoals dat met de wereldbol kan in Google Earth, maar dat is te vergelijken met het lezen van een boek met een zaklampje en een vergrootglas. En ja, typen… ik vind het al lastig te typen op het toetsenbordje van m’n HP, ik vraag me af hoe je een mailtje moet schrijven met alleen je vingers en klein touchscreentje. Misschien hebben ze daar ook wel iets heel slimmigs op gevonden, trouwens, en ergens is het ook best goed dat ze het apparaat zo min mogelijk naden en kieren hebben gegeven waar stof in terecht kan komen… de enige reden dat ik nu een nieuwe telefoon heb is omdat de oude heel raar is gaan doen na een overdosis woestijnzand. Een nieuwe telefoon die trouwens wel een boel knoppen, plaats voor een mini-SD-kaartje, een verwisselbare accu en een schermpje dat officieel alleen gevoelig is voor aanraking van het meegeleverde pennetje (en dat speelt een stuk prettiger Patience dan een bureaucomputer met muis). Een stuk stofgevoeliger en breekbaarder dan waar Apple mee komt, maar ik ben donders gelukkig mee.

HP iPAQ HW 9615

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.