In Holland ligt een buis

August 7th, 2006

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Vandaag heeft de eerste TGV door de tunnel onder het Groene Hart gereden.
Heerlijk bouwsel, toch, die tunnel. Ik bedoel; middenin de Randstad ligt een open, wijds gebied vol grazige weiden. Ondanks dat het absoluut geen natuurwaarde heeft (meer dan een kwart van Nederland is gras) een groen visitekaartje voor dit kleine volgebouwde landje.
Dus? Nou, dan wil je het gebied zoals ‘t er ligt zoveel mogelijk intact laten, en leg je een miljarden kostende tunnel aan onder die grasvelden voor de internationale trein vanuit Brussel en Parijs. Wie voor de Hollandse luchten en vergezichten hierheen komt moet maar gewoon naar ‘t Rijksmuseum.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.