Fijn krantje

July 17th, 2006

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

De afgelopen weken had ik zo’n gratis WK-abonnement op nrc next, en, ondanks dat ik niet zo’n krantenlezer ben, ben ik erg tevreden.
Eindelijk een krant die je niet verveelt met ellenlange nieuwsberichten over gebeurtenissen die je ook via het journaal en internet wel kunt volgen. Nee, het nieuws wordt gepresenteerd in beknopte stukjes van postzegeltjesformaat, waardoor er lekker veel ruimte overblijft voor verdiepende, opinierende artikelen en fraaie foto’s. Op de voor- en middenpagina zelfs bijna paginagroot. ‘t Is trouwens een krant op tabloidformaat, met nietjes, dus ‘paginagroot’ is niet zo groot als bij die kranten die schier-onleesbaar worden door het absurd grote formaat papier dat wordt gebruikt.
Het accent ligt dus niet puur op wàt er gebeurt, maar wat meer op waarom iets gebeurt. Plus natuurlijk prettige columns, stripjes en rubriekjes.

Een heel contrast met de vorige krant waar ik een tijdje op geabonneerd ben geweest; de International Herald Tribune. Die van dat artikel over Juliana. Een Engelstalige krant, met hoofdredactie in Parijs, gedrukt in Belgie (‘for early morning delivery’ maar toch altijd pas een dag na de verschijningsdatum in de bus) op redelijk handzaam, maar nog altijd groot formaat.
Vond ik ook wel een prettig krant, overigens, maar ook overduidelijk gericht op overzeese zakenmensen die ook in den vreemde op de hoogte willen blijven.
Groot nadeel was; lange artikelen waarovoor écht geldt dat ‘t nieuws in de kop zit. Eigenlijk kon je na de eerste twee alinea’s al stoppen met lezen.

Ach ja, weer eens wat anders dan de gratis kranten uit de groene bakken op ‘t station.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.