Space Oddity

August 8th, 2005

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Vanmorgen had de Discovery eigenlijk al moeten landen, maar vanwege het slechte weer is dat uitgesteld. Maakt het wellicht extra spannend. Bij de terugkeer op aarde van de vorige vlucht ging het behoorlijk mis en ook nu weer waren er problemen met de afdichting tussen de keramische tegeltjes aan de onderkant van de Shuttle. Astronaut Steve Robinson heeft als een volleerd tegelzetter op eenzame hoogte goed zijn best gedaan om de kit tussen de voegen weg te pulken.

Geen idee of alles goed gaat, vanmiddag. Doet me alleen wel denken aan het filmpje 2001: A Space Oddity waarin een Space Shuttle een noodlanding maakt in het centrum van Kaapstad…
Een Shuttle in Kaapstad - foto afkomstig uit de presskit van 2001: A Space Oddity

Update: Ondertussen staat de echte Space Shuttle ook alweer een tijdje op de grond. Wegens het slechte weer werd niet in Florida, maar op Edwards Air Force Base in Californië geland, in het donker. Stuk minder spectaculair dan de landing in het filmpje hierboven, maar wel echter.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.