Kyivstar

May 22nd, 2005

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Eigenlijk heb ik maar heel weinig gezien van het Eurovisie Songfestival. Om de een of andere reden boeit ‘t me niet zo, maar met zo’n vijftigduizend liefhebbers in de zaal en ongetwijfeld miljoenen TV-kijkers op het hele continent is het toch best een belangrijke gebeurtenis te noemen. Ook politiek gezien. Meer daarover in de kleine lettertjes.

Wat me wel heeft verbaasd is de sponsoring; direkt na de aftiteling kreeg ik groot het logo van GSM-operator Kyivstar in beeld, gevolgd door maar liefst twee reclames voor datzelfde bedrijf in het reclameblok. Leuk, maar ik snap even niet wat een telecombedrijf uit de Oekraine ermee opschiet in Nederland reclamezendtijd te kopen.

Wel apart; naar het schijnt is de Russische ambassadeur Chernomyrdin al tijdens de puntentelling uit de zaal weggelopen, en naar huis gegaan. Hij verklaarde dat hij er vanuitging dat deze verkiezingen eerlijk zullen verlopen. Zonder veel twijfel een verwijzing naar de presidentsverkiezingen in de Oekraine van vorig jaar.
Niet veel later kwam president Joesjtsjenko hoogst persoonlijk op het podium om winnares Helena Paparizu een gouden beeldje en een kusje te geven, en op haar beurt verklaarde zij tijdens de persconferentie na afloop dat ze de Oekraine ziet als een integraal onderdeel van Europa, en het land graag bij de EU zou willen hebben. Dat geeft een op het eerste gezicht zo blij en lichtverteerbaar iets als het Songfestival toch een onverwacht pittige lading.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.