Tien zonder griffel

April 27th, 2005

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Oei… SBS is boos op Talpa vanwege de naam van die zender die op een botte manier een einde maakt aan de leuke avondprogrammering op Nickelodeon; Tien.
SBS is zelf van plan een digitale TV-zender te beginnen met de naam TV 10. Een naam die al stamt uit de oertijd van de Nederlandse commerciele TV. Immer; Joop van den Ende wou eind jaren 80 al een zender beginnen met de naam TV10, maar kreeg destijds geen toestemming uit te gaan zenden en moest knarsetandend toekijken hoe RTL Veronique dat wel voor elkaar kreeg, simpelweg door uit te zenden vanuit Luxemburg.
Jaren later kwam er alsnog een TV-zender met de naam TV10, maar als ik ‘t me goed herinner werd dat later V8 en is dat kanaal later omgedoopt tot Veronica. Ook al zo’n zender met een wel heel bewogen geschiedenis die te lang en ingewikkeld is om hier helemaal door te lichten.

Ingewikkeld hoor, maar het wordt nog ingewikkelder. Een van de radiozenders van Talpa heet Radio 10 Gold. Lijkt dat niet een beetje veel op de naam van die ter ziele gegane TV-zender van Wegener-Arcade; TV10 Gold?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.