Sondebok

January 12th, 2005

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Eigenlijk was 2004 voor mij best een saai jaar. Qua buitenland heb ik niets meer gezien dan Belgie en Duitsland, en zelfs tijdens het korter worden van de dagen in de periode tussen nazomer en kerst ben ik hier gebleven. Minder, want in 2003 heb ik het begin van december meegemaakt in Australie, en het jaar daarvoor was het zuidelijk Afrika. Het begin van de laatste maand van ‘t jaar is echt een mooi moment is om in een T-shirt rond te lopen barbecuevoer te eten en onder een dun laken te slapen, maar in Nederland is het daar net iets te koud voor.

Vlak voor m’n terugreis naar Nederland heb ik nog een tijdschrifje gekocht op het vliegveld van Johannesburg. Een krantje met de naam ZigZag, gedrukt op zwaar, glad papier. Een surfersblaadje, dus niet al te veel tekst, maar wel veel foto’s van gasten op een beschilderde plank met heel veel water, en dit was bovendien de swimsuit edition, met een middenkatern vol foto’s van ‘Nearly-naked girls doing nothing’. Niet bepaald vervelend om naar te kijken.

Terug in Nederland ben ik ook tekstjes gaan lezen, en daarbij stuitte ik op een recensie van een Zuid Afrikaanse band met de naam Battery 9, die met Sondebok een indrukwekkend industrial-album afgeleverd scheen te hebben. Klonk boeiend. Boeiend genoeg om op het internet op zoek te gaan naar een mp3’tje, om een beetje een idee te krijgen van hun sound, en niet veel later liet ik het CD’tje zelf (samen met wat andere schijfjes) overvliegen. Helaas raakte een van de CD-doosjes daarbij nogal beschadigd; er zaten echt heel erg veel postzegels op de envelop, en blijkbaar is er iemand behoorlijk wild tekeer gegaan tijdens het afstempelen daarvan. Hoe dat eruitziet zie je hieronder.

Wie nieuwsgierig is naar hoe dit album klinkt, en ook nog in staat is .torrents te downloaden, raad ik aan hier te klikken, want het album blijkt in een ontzettend goede geluidskwaliteit te downloaden te zijn. Al kun je em natuurlijk ook gewoon kopen.

de envelop van OneWorld

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.