Vieze vuile gore gemene HUFTERS

December 11th, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Van de week kreeg ik een blij mailtje van een bekende;

Hi,

I have created an account for myself and another one for you — to send free text (SMS) messages to mobile phones. Can you please click on the link below to complete your sign-up. Don’t worry it is quick. :-).

Inderdaad, alweer een uitnodiging voor alweer een community-achtig iets, maar ja.. proberen kan geen kwaad, en gratis SMS’en klinkt ook niet heel erg verkeerd.
Maar dan… via de link kom je op een schimmige pagina van de een of andere dienst die zichzelf SMS.ac noemt terecht. Naast je e-mailadres en telefoonnummer wordt er ook gevraagd naar je inloggegevens voor MSN. Zogenaamd om in het systeem na te kijken wie van je contactlijst al gebruik maakt van deze dienst, maar in werkelijkheid plundert SMS.ac je hele contactlijst, en zendt ze net zo’n uitnodiging als ik dus heb gehad. Zonder toestemming te vragen, maar wel vanuit andermans naam, zodat het niet aangemerkt kan worden als spam en zodat het lijkt alsof je zelfs echt superenthousiast bent en het iedereen aanraadt.

Daarna blijkt al snel hoe gratis gratis SMS’en is. Je mag per dag 8 SMS’jes versturen, maar alleen naar mensen die zich ook ingeschreven hebben. Ondertussen wordt er aktief geprobeer je bij allerlei ‘clubs’ en ‘channels’ in te schrijven, of je te laten ‘flirten’ met andere lui. Natuurlijk kun je nee zeggen tegen dat alles, maar dat weerhoudt de hufters achter SMS.ac er niet van je alsnog te bestoken met de meest debiele kwisjes of nog debielere one-liners, zoals;

Try to change your schedule in some way at the 1st hint of boredom or drowsiness. Need a Psychic? Reply ANS w/question. End? Reply END HVIR

So u got turned down?Try not 2b a hater!Just because u get rejected a few times,doesnt mean there isnt sum1 out there4u! End? Reply END DFLR

Longchamp is a French sports venue. Correct or Incorrect? End? Reply END SPTV

En ja, voor het ontvangen van die rommel moet dus wel betaald worden, en voor elke categorie moet je je apart afmelden. Het hele gebeuren kost 25 cent per ontvangen bericht, en daarvan krijg je er dus in het begin al meteen een stuk of drie (maximaal 12) per dag. De telefoon uitzetten helpt niet, de berichten komen alsnog binnen als je em weer aanzet of oude SMS’jes weggooit, afmeldingsberichtjes als ‘END HVIR‘ of ‘SMSAC OFF‘ konden in mijn geval om de een of andere reden niet bezorgd worden, en vloeken en schelden lucht wel op, maar biedt ook geen oplossing. Opzeggen door ‘STOPALL‘ te SMS’en naar 3111 werkt gelukkig wel :)

Los van wat er in de algemene voorwaarden staat; Iemand een gratis dienst beloven, en vervolgens bestoken met betaalde SMS’jes is puur diefstal, het importeren van andermans adresboek, met het doel die adressen te spammen is een op een vergelijkbaar met de werking van een wormvirus of spyware, en deze hele gang van zaken is in elk geval een overtreding van hun eigen user conduct die stelt dat het voor de gebruikers verboden is anderen lastig te vallen (Na het tekstje ‘You agree not to do any of the following actions while using the Service:‘ volgt meteen ‘Harass, “stalk”, threaten, embarrass or cause distress or discomfort upon another SMS.ac participant, user, or other individual or entity‘) en het zou me niks verbazen als het zelfs strafbaar is mensen te lokken met teksten als ‘Join SMS.ac – It’s FREE’ terwijl het
gebruik ervan botweg euro’s per week zal gaan kosten.
Als het wel mag.. hee, bij mij kun je een gratis comuter bestellen. Ik reken je alleen 900 euro bezorgkosten, maar dat vertel ik van tevoren niet :)

Tsja.. eigenlijk kan ik het de lui van SMS.ac helemaal niet kwalijk nemen dat ze graag een boel miljoenen willen verdienen aan wat ze zelf de ‘Singles Industry‘ noemen, en dat ze daarvoor contacten hebben met 400 telecombedrijven in 170 landen is best indrukwekkend. Ik zou ‘t alleen heel erg waarderen als ze dit alles op een ethische en beschaafde manier zouden doen.

2 Responses to “Vieze vuile gore gemene HUFTERS”

  1. gwenno Says:

    eens!!!!!!

  2. Michael Says:

    \”STOPALL\” lijkt idd te werken…. hehe :D :D

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.