Vuurman

October 24th, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Kristel Lodema, een jonge, paranormaalbegaafde studente en een groep vrienden besluiten om voor de grap een oude kolenmijn in de holst van de nacht te betreden. Onder invloed van alcohol en xtc-pillen proberen ze, met een ouija-bord, de geest van een oude vuurman op te roepen. Voordat de doodstraf in Nederland werd afgeschaft in 1860 konden veroordeelden namelijk kiezen tussen een executie ter plaatse of als een ‘vuurman’, met een brandende toorts, een kolenmijn in te wandelen om mijngassen te laten exploderen. Als de veroordeelde de explosie overleefde dan ging hij vrijuit. Wat begon als een grap verandert al snel in een nachtmerrie: n voor n vallen de studenten ten prooi aan de geest van een oude vuurman. Kristel moet de boze entiteit stoppen voor het te laat is.

Bovenstaande tekst is de synopsis voor een Nederlandse horrorfilm waarvoor op dit moment investeerders worden gezocht. Het verhaal doet nogal denken aan Long Time Dead, waarin jongelui ruzie krijgen met een Djinn nadat een van hen het glas waarmee ze aan ‘t glaasje draaien waren omgooit.

Lijkt me geen topper, maar misschien wel een aardige film om een regenachtige doordeweekse avond mee door te komen. De titel is in elk geval opvallend. SL8N8… wie bedenkt zoiets?

Geld over en zin in een setbezoek en luxe premiere? Voor vijfduizend euro kun je stille vennoot worden van SL8N8 CV.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.