WT in de bioscoop

October 15th, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

De Nederlandse band Within Temptation gaat alweer iets gedenkwaardigs doen. Na memorabele optredens, zoals de kleinschalige en intime optredens in de Duisburgse discotheek Pulp en natuurtheater De Kersouwe in Heeswijk-Dinther (om er maar even twee te noemen waar ik de afgelopen anderhalf jaar zelf bij ben geweest) is het tijd voor het volgende;
Het concert dat Within Temptation op 8 november gaat geven in Le Bataclan te Parijs zal geuplinkt worden naar een satelliet, en wordt vervolgens met behulp van een beamer geprojecteerd op bioscoopschermen in een aantal Europese steden.
Na het bekijken van een DVD’tje in de grote zaal van Tuschinski, vorige week woensdag weet ik uit eigen ervaring dat beeld van DVD-kwaliteit er nog prima uitziet als het op een groot geprojecteerd wordt. Denk aan Digital Video Broadcasting in HDTV-formaat met DTS-geluid, en ‘t wordt alleen maar beter (al heb ik geen idee in wat voor standaard uitgezonden zal worden, en waar, en of het fanatieke schotelaars zal lukken dit hele gebeuren op hun eigen TV te volgen)
Of het de moeite waard zal zijn hiervoor naar de bioscoop (of naar Parijs) te gaan weet ik niet. Dat zie ik volgende maand wel.

Grappig detail; ondergetekende heeft in het verleden wel eens geroepen dat het leuk zou kunnen zijn om evenementen als de Oscar-uitreiking en de verkiezing van Miss Universe te kunnen bekijken in een bioscoopzaal. Misschien gaat die wens nog een keer in vervulling ;)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.