Genesis

September 10th, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Bij de Thunderbirds ging het ook al fout, en de onzachte landing van de Genesis, afgelopen week, bewijst dat het niet makkelijk is stukjes zonnewind te vangen. Het projekt is niet mislukt, maar deze crash heeft het terugvinden en analysren van zonnedeeltjes niet makkelijker gemaakt. De twee stuntpiloten die de capsule op hadden moeten vangen zullen ook niet blij geweest zijn, en degenen die de capsule uit het woestijnzand hebben gehaald zullen ook wel kleffe zweethandjes gehad hebben. Als de parachute alsnog afgevuurd zou worden, had dat iemand veel pijn kunnen doen.
Op de Genesis-site van de NASA staat het een en ander over hoe er nu verder met het door Genesis verzamelde materiaal (met gratis woestijzand) omgesprongen wordt, en ook het filmpje van de crash (.mov, 6 MB) en het uitgebreide persbericht (.pdf, 160 kB) zijn de moeite van het bekijken waard.

Die doet het niet meer
Een foto die NASA/JPL heeft gemaakt van de Genesis na de landing.

Wie toch schijfruimte, tijd en bandbreedte overheeft wil ik bij deze trouwens aanmoedigen om ook de Screensavers-aflevering van 8 september (.torrent, 161 MB) te bekijken. Ook daar zie je de Genesis naar beneden zeilen, maar het commentaar van Kevin en Alex maakt het een stukje prettiger om naar te kijken, en het zit meteen aan het begin van ‘t programma dus als je er niks aanvindt kun je ‘t uitzetten. Wie daarna blijft kijken ziet hoe een webcam reageert op een bad gevuld met hydrofluorether, hoe je je DVD-verzameling kunt backuppen, heel veel reclame, hoe je kunt zorgen dat nieuwe apparatuur er oud uit gaat zien, en een interview met held Steve Wozniak, die samen met een andere Steve (Jobs) ooit een bedrijfje is begonnen die hele goeie (en dure) computers maakt, en nu erg gecharmeerd blijkt van de Segway.
Het hele programma lijkt overigens wel een reclamespot voor Apple en/of Linux, want er wordt ook nog eens gewezen op een best lange lijst van programma’s die niet werken als je Service Pack 2 hebt geinstalleerd.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.