kevin rose has accepted your invitation to Gmail

September 8th, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Zo’n twee uur en drie kwartier geleden werd op G4 TechTV een URL bekendgemaakt waarop linkjes staan naar enkele duizenden GMailinvites. Dit gebeurde in het niet bijster informatieve (maar wel tijdvullende) programma The Screensavers.
De weg te geven uitnodigingen zijn de afgelopen tijd bij elkaar gescharreld via bestaande gebruikers, en ook ik heb m’n bescheiden steentje bijgedragen door twee invites beschikbaar te stellen. Nog geen drie minuten na de uitzending waren ze allebei geactiveerd, en ik weet behoorlijk zeker dat de rest van de 4000 mailaccounts ook al vergeven zijn.

Lijkt erop dat het echt een gekkenhuis is geweest in de eerste twee uur na die uitzending. Gebruikte uitnodigingen verdwenen niet uit de lijst, dus werden dezelfde uitnodigingen steeds opnieuw geprobeerd.
Een ding is zeker; GMail heeft het behoorlijk zwaar gehad vanavond, net als het weblogje van Kevin Rose, waar op dit moment behoorlijk gebedeld wordt om extra uitnodigigen ;) Beide sites schijnen een tijdje platgelegen te hebben, en “Sorry, Gmail is in a limited test period and we’ve had a glitch in the system. Although your invitation is valid, we can’t accept any more accounts at this time. Please save your invitation email and try again tomorrow.” is nu al een klassieker.

Nooit gedacht dat iemand zo wanhopig nieuwsgierig zou kunnen zijn naar een webmaildienst. Ja, het is van Google, je krijgt er een hele gigabyte opslagruimte, en je mail wordt er op een hele logische en handige manier weergegeven, maar voor de rest is ‘t niks bijzonders.

Anyway; ik heb zelf nog een zestal GMail-uitnodigingen weg te geven, en omdat ik vandaag toch jarig ben zal ik ook wel moeten trakteren. Wie graag een nieuw mailadres wil hebben, mag zich melden :)

Update: Kevin Rose heeft de hele logentry waarnaar ik had gelinkt gewijzigd, en alle comments (197 op het moment da’k het hierbovenstaande tekstje posste) zijn verwijderd.
Inmiddels is het wel mogelijk de Screensavers-uitzending die de hele hectiek (die bijna alleen vergelijkbaar is met de drie dolle dagen van de Bijenkorf) heeft veroorzaakt illegaal te downloaden (.torrent, 161 MB) en om het geheel hier een stukje spannender te maken; de eerste die op deze link klikt mag zich de gelukkige eigenaar noemen van een nagelnieuw Gmail-account.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.