Kaartjesautomaat

September 5th, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Op praktisch elk station in Nederland kun je zonder veel moeite treinkaartjes pinnen bij de automaat.
Op een incidentele storing, wachtrij of treuzelaar na is het altijd een prettige manier geweest om aan vervoersbewijzen te komen.
Deze week ging het anders. Maandag heeft een automaat het gepresteerd geld van m’n rekening te boeken en daar een bonnetje van te geven, maar geen treinkaartje. Natuurlijk heb ik toen niet alleen een kaartje aan het loket gekocht, maar ook de storingslijn gebeld. Niet dat je daar veel wijzer van wordt. Ik heb ruim een kwartier aan de lijn gehangen, en het enige wat ik nu zeker weet is dat er nog een wachtende voor me is.

Afgelopen vrijdag vond een andere automaat het nodig m’n bankpas in te slikken, de tekst ‘Pas zit vast’ te laten zien en vervolgens helemaal uit te schakelen. Die komt dus echt niet meer terug. Bij het leeghalen van zo’n automaat schijnen geconfisqueerde bankpasjes linea recta de shredder in te gaan.
De bank bellen om een pasje te laten blokkeren en een nieuwe aan te vragen is echt een geweldig begin van het weekend.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.