Dominee

September 2nd, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Vanavond de Dominee gezien en ik vond em nog goed ook.
Het is alleen wel een beetje een cliche-misdaadfilm, en nogal politiek getint. Het ligt er wel heel dik bovenop dat, als de handel in hasj gelegaliseerd zou zijn geweest, Bruinsma een gewone topmanager of DGA zou zijn, er minder geweld te betreuren viel, en ook de staatskas lekker gespekt zou worden door de extra binnen te halen BTW en accijnzen.
Aan de andere kant wordt de welbekende stepping stone theorie in de film ook bevestigd. Klaas probeert in het begin op een eerlijke, maar ook kil-zakelijke, manier te handelen in softdrugs, maar gaat later zelf ook geweld gebruiken en wit poeder opsnuiven. Een belerend ‘begin er niet aan, want het gaat altijd fout’ zit er dus ook in.

Het wachten is nu op de eerste bakvisjes die beteuterd uit de bioscoop komen, omdat ze het nummer Cruel Man van Intwine niet terug hebben gehoord. Dat krijg je ervan als je de zaal verlaat voor de aftiteling is afgelopen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.