McDiet

August 11th, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Vandaag werd in het Algemeen Dagblad het McDonalds-dieet gepresenteerd. Culinair verslaggever Wim Meij doet precies hetzelfde als Morgan Spurlock heeft gedaan bij het maken van de film Super Size Me; hij heeft een maand lang alleen maar bij de Grote Gele M gegeten.
Het bizarre is alleen; in tegenstelling tot Spurlock, viel Meij juist af tijdens dit experiment.

Na het lezen van het artikel (kijk voor de inloggegevens hier) blijkt dat niet zo bijzonder; Meij heeft best wel een gezonde levensstijl, terwijl Spurlock juist bewust een maand lang is gestopt met gezond doen. Hij heeft zelfs taxi’s gepakt om te voorkomen dat ie te veel zou moeten lopen (en dus vet verbranden). Dat maakt het onmogelijk deze twee maandjes Mc te vergelijken.

Het lijkt ook wel alsof mensen (en in ieder gavel de gasten die in het AD schrijven) menen dat Super Size Me een aanklacht is tegen McDonalds. In Australie heeft McD zelfs een advertentiecampagne gevoerd om mensen te vertellen dat het behoorlijk stom is een maand lang alleen fastfood te eten, dus blijkbaar hadden zij ook niet door dat Super Size Me geen aanklacht is tegen McDonalds, maar tegen ongezond leven in het algemeen.
McDonalds is niet de enige die daaraan bijdraagt, maar op een aantal punten is het wel de grootste, en marketingtechnisch de slimste.

Wie er voldoende tijd voor vrijmaakt, kan ook een film maken over de ongezonde gevolgen van bijvoorbeeld het Atkins-dieet of macrobiotiek. Helemaal als je ‘t op zo’n subjectieve (maar wel amusante en leerzame) manier doet als in Super Size Me.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.