Bart zou het zo gewild hebben.

May 24th, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken


Hier wil ik niet te veel woorden aan vuil maken. BNN heeft in de afgelopen vijf jaar een onmisbare, unieke positie ingenomen in medialand. Het zou behoorlijk eikelig zijn als de Eeste Kamer daar een eind aan zou maken. Het is slechts hun taak nieuwe wetten op juistheid te controleren (en ik kan nog niet zeggen dat ze dat de afgelopen jaren erg zorgvuldig hebben gedaan), niet om te blokkeren.
Eigenlijk is de senaat sowieso een beetje een stoffig instituut. Een middel voor adellijke families om te voorkomen dat het volk (vertegenwoordigd in de Tweede Kamer) te veel macht krijgt.. is dat nog wel van deze tijd?
In de praktijk zijn de senatoren van tegenwoordig dan wel geen leden meer van adellijke families.. volgens de letter van de wet had dat eigenlijk wel gemoeten.

Hoe dan ook; ik ben al een jaar of zeven lid van omroepvereniging BNN, en nu heb ik ook mijn stem laten horen op www.bnnmoetblijven.nl. Ik zou BNN best missen, namelijk.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.