Lufthansa

April 14th, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Lufthansa heeft aangekondigd een internet-verbinding aan te bieden aan alle klanten (ook in de economy-class) die een WiFi-apparaat meenenemen.
Grappig, want tot nu toe kreeg je altijd waarschuwingen dat je toch echt van je GSM en andere stralingsbronnen af moet blijven tijdens het vliegen, omdat radiogolven de apparatuur in het vliegtuig kunnen storen. Blijkbaar heeft men daar inmiddels een oplossing voor gevonden.

In 2001 heb ik van Johannesburg naar frankfurt gevlogen in een 747 van Lufthansa, en dat was niet bepaald een pretje. Bijna geen beenruimte, sjacho stewards, en als je naar de (niet bepaald boeiende) film wou kijken moest je dat doen op een kleinbeeld-TV aan het plafond in het gangpad (dat was toen nog heel normaal. Ik ga ervanuit dat ook Lufthanse tegenwoordig een afstandsbediening en monitor in elk stoel gebouwd heeft, zodat je in elk geval van film naar film kunt zappen)

Internetten in een vliegtuig lijkt me echt prettig en nuttig. Beetje mailen onderweg, niet meer op zoek hoeven naar een internetcafe op een onbekend vliegveld, waar je geconfronteerd wordt met een overstroomde mailbox.
Nuttiger dan die satelliet-telefoons waarmee je voor vijf euro per minuut vanuit de lucht naar huis kunt bellen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.