Grondwet

April 8th, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Vorige week heb ik geburuik gemaakt van m’n stemrecht. Omdat ik een stukje grond op de maan heb gekocht, heb ik daar ook stemrecht, en in de maand maart werd er gestemd voor de Constitution of the Galactic Government.
Eigenlijk was ik het niet zo heel erg eens met de aangedragen concept-grondwet. Niet allleen staan er schrijf- en spelfouten in, de tekst bevat ook zaken die in mijn ogen niet nuttig zijn.
Persoonlijk vind ik het wat overdreven dat er in de grondwet wordt verankerd dat iedereen het recht heeft zich te bewapenen, en dat de Galactic Government een beroepsleger op zal stellen. Ik vraag me alleen af tegen wie er dan gevochten moet worden, en hoe men zich daarop wil voorbereiden.
Mochten er ooit aliens een deel van Mars willen bezetten, wat voor wapens gebruiken ze dan? Als ze helemaal hier kunnen komen om een planeet af te pakken, zullen ze ook best wel de nodige vuurkracht meenemen.
Als jij een zwaard en een schild hebt, maar de tegenstander heeft een kanon en een kasteel, dan zou het me niks verbazen als de tegenstander gaat winnen.

Anyway; ik heb tegengestemd, maar dat heeft niet mogen baten. De exacte eindstand is er nog niet, maar het is nu al duidelijk dat een overgrote meerderheid voor de galactische grondwet heeft gestemd.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.