Days of Rising Doom – Aina

January 12th, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Eind vorig jaar kocht ik de EP Exordium van After Forever. Leuk, maar eerlijk gezegd zijn de twee covers van andere nummers het leukst om naar te luisteren. Gemaakt met respect voor het origineel en toch ook heel anders.

In de platenwinkel hing behoorlijk veel promotiemateriaal voor de CD van Aina, en in een klein winkeltje als dit zegt dat veel; als je de CD bagger vindt hang je er echt geen poster van aan de muur en leg je ook geen ansichtkaarten op de toonbank.
Alleen lastig dat de CD uitverkocht was, maar nog voor de jaarwisseling zou ie weer binnenkomen.
Niet dus, dat heeft nog wel een week langer geduurd, maar dat maakt het alleen maar prettiger als je eindelijk gebeld wordt door iemand van de platenwinkel.

Echt een juweeltje, alleen is de manier waarop ik aan deze CD ben begonnen niet aan te raden. Eerst heb ik de meegeleverde DVD afgespeeld, en daarna de eerste CD meerdere opgezet, zonder echt aandachtig te luiteren.
Goed, maar niet echt speciaal. Beetje Ayreonesk, maar dat is alleen maar een vordeel.

Pas vandaag heb ik de tijd genomen het schijfje van begin tot eind te luisteren, en tegelijkertijd het boekje te lezen, zodat ik het verhaal zou kunnen volgen.
Dat had ik eerder moeten doen, want nu is het net alsof ik al tig keer een film als Crouching Tiger Hidden Dragon heb gekeken, maar dan zonder ondertiteling. Mijn beheersing van het Mandarijn is niet zo goed.
Geen verhaal waarmee je de Nobelprijs voor Literatuur zult winnen, en het idee van een rockopera op CD is ook niet bepaald nieuw, maar wel degelijk de moeite waard om wat tijd in te stoppen.
In combinaltie met het extreem mooi vormgegeven boekje dat echt een geheel vormt met de rest van het digipack maakt dit schijfje een aanwinst voor zowel boeken- als platenkast.

2 Responses to “Days of Rising Doom – Aina”

 1. Merlissa Says:

  Hallo,

  Heb je de aina posters nog en ansichtkaart?
  Ik zoek die al jaren.
  Ik hoop snel wat te horen.

  Groetjes van Merlissa.

 2. Krizzz.nl Says:

  Helaas, de platenwinkel waar ik die CD kocht bestaat niet meer… ik heb zelf alleen een ansichtkaart, maar die hou ik lekker zelf :)
  Sorry…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.