1349 traptreden

December 11th, 2003

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Nu weet ik waar de uitdrukking ‘over de brug komen’ vandaan komt.
Het beklimmen van de Harbour Bridge is een behoorlijk prijzig gebeuren, helemaal als je ook de foto’s erbij wilt hebben.
och was dit iets wat ik absoluut niet had willen missen. Het uitzicht als je op 134 meter hoogte over de haven uitkijkt, links de Blue Mountains, rechts de oceaan, rondom de stad en zo’n 70 meter beneden je auto’s en treinen laat best een mooie indruk achter. Helemaal met die ondrgaande zon erbij.
De gids was ook geweldig; Helen is zo gek als een deur, maar wel ongelooflijk spontaan, wild, leuk, vriendelijk en blij.
Echt iemand die van deze brug houdt, en alle zestien mensen die bij de bouw zijn omgekomen bij naam kent.
Ook wel leuk om weer eens die feitjes over deze brug te horen die je wel wist, maar die behoorlijk zijn weggezakt.
De vier stenen pilonen staan er bijvoorbeeld alleen maar voor de sier. De hele brug wordt gedragen door een metalen constructie, maar dat zag er niet stevig genoeg uit. Vandaar die stenen bouwsels.

Voor de rest was het gisteren ook een hele geslaagde dag. Erg lekker weer om de veerboot naar Manly te pakken (en dus ook om toeristen op de foto te zetten met de opera en de brug op de achtergrond), en ook heel prettig na langere tijd weer eens ‘s nachts via Darling Harbour en Chinatown naar het centraal station te lopen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.