Blue Mountains

December 9th, 2003

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Ja, ik weet het. Elke toerist die hier in de buurt is gaat eerst naar de Blue Mountains. Ja, ik wist al langer dat de blauwe kleur die de rotsen lijken te hebben komt door de gassen die door de eucalyptussen worden uitgescheiden (an dat je daar heel goed muggen mee weg kunt jagen).
Wat ik nog niet wist is dat de Blue Mountains helemaal niet zo hoog zijn (Mount Wellington in Hobart is hoger) en dat het eigenlijk helemaal geen gebergte is.

Iets na half zeven ‘s ochtends zou ik opgehaald worden, op de stoep bij Bondi Beachhouse, maar tijdens het wachten kreeg ik een telefoontje dat ze iets later zouden komen. Jammer, maar wel heel netjes dat ze even bellen.
Na een rondje langs allerlei hostels waar nog lui werden opgepakt werd eerst gestopt in het Olympisch dorp, net buiten Sydney. Wel leuk om te zien dat ze een fontein hebben gebouwd van de gasbrander waarin het Olympisch vuur gebrand heeft.
Na een minuut of twintig wordt het tijd echt richting Blue Mountains te vertrekken.
Eerst een waterval in de lower blue mountains. Mooi grillig landschap, met veel (of alleen maar) begroeide geerodeerde zandsteen rotsen, en een heel prettige wandeling.
Het is daarna alweer middag, en tijd om te gaan lunchen in Katoomba, en daarvandaan gaan we naar het uitzichtpunt waar echt elke toerist wel eens geweest is, en zich op de foto heeft laten zetten met de Three Sisters op de achtergrond, en daarop ben ik geen uitzondering.
Het laatste stukje van de excursie is het boeiendste. Een regenwoud bij Katoomba Falls, en in ongeveer duizend traptreden loop je van de bovenkant van de gorge naar beneden. Hier zie je echt leuke planten en boeiende dieren, waaronder de funnelweb spider. Het gif daarvan is giftig voor jonge muizen en primaten (dus ook voor mensen, een kleuter is binnen een kwartier dood).
Ergens wel vreemd, want deze spin jaagt helemaal niet op muizen of apen, dus waar is dat gif dan voor nodig?

2 Responses to “Blue Mountains”

  1. Inge Says:

    Heb helaas niet geluisterd en weet dus niet of je weggeknipt bent ja of nee… Ben je al op de hoogte van onze volksuitbreiding met een kersvers prinsesje? Ze heet (hou je vast) Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria, roepnaam Amalia. Nou, hoop dat je het naar je zin hebt! Tot snel en groeten van Inge

  2. Papa en mama Says:

    Hoi Christiaan wij hebben wel geluisterd naar het intervieuw en het kwam prima uit de verf. Wij zijn benieuwd hoe BNN met jouw in contact is gekomen. ( Zelfpromotie?) Verder volgen we je belevenissen op de voet. Nog een fijne laatste week en hou ons op de hoogte. Tot ziens

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.