De markt

December 6th, 2003

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

De zaterdagse markt op Salamanca (de oude walvisvaarderswijk van Hobart, recht naast de haven) is boeiender dan ik dacht. Redelijk groot, een beetje chaotisch (groenten naast sieraden naast oliebollen), veel verschillende dingen en het weer is ook erg prettig.

Naschriftje: het is de grootste openluchtmarkt van Australie, en ze zijn ermee begonnen omdat Salamanca een wat ruig imago had. Foute kroegen, gokschuren, bordelen enzo. Hobart wou liever iets hips en bruisends op die plek.
Koopjes hoef je er niet te verwachten. Souvenirs kun je goedkoper krijgen in winkels dan op de markt.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.