Protest!

November 28th, 2003

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Een plaats als Canberra is natuurlijk de ideale plaats om je stem te laten horen als je ‘t ergens niet mee eens bent.
Voor de Chinese ambassade staan Falung Gong aanhangers demonstratief hun ochtendoeffeningen te doen, en te flyeren.
Voor het oude parlementsgebouw is al sinds 1972 de Aboriginal Tent Embassy gevestigd; een tentenkampje waar je informatie kunt krijgen over de nogal lompe manier waarop de staat Australie omgaat met haar oorspronkelijke bewoners. De wanden hangen vol krantenknipsels, losse kreten en bizarre foto’s van aboriginals in een soort werkkamp, met zware kettingen om hun enkels.

Detail; een van de aboriginals die deze ambassade bemant komt uit Nederland. Nederlandse ontdekkingsreizigers namen mensen mee uit de gebieden die ze ontdekt hadden, en die werden in Nederland tentoongesteld. Op die manier zijn zijn voorouders in Nederland terechtgekomen.

3 Responses to “Protest!”

 1. Slavica Says:

  Hoi Krizz,
  Het is zeker geen manier met Abos (hoe ze vaak aboriginals noemen daar) om te gaan. Ben ik met jou eens. Australiers vinden het ook niet leuk om erover te praten. Het is te vergelijken met Indianen in US die ook niet goed werden behandeld zoals algemeen bekend. Natuurlijk dat is een verhaal van twee kanten en wat zou een goede oplossing voor ze zijn?? Abos zijn niet echt hardwerkend maar om ze te behandelen als lesser species of man… is not fair either. We kunnen het voor de Abos niet oplossen. Geniet van de leuke, mooie dingen net als andere reizigers.Zoals je merkt ik ben je trouwe lezer. Groetjes en blijf schrijven,
  Gerrit en Slavica

 2. mtbrainz Says:

  Hee, ik lees ook hoor. Ik post alleen niet :+

 3. Krizzz Says:

  Ergens wel jammer dat het onderwerp zo gemeden wordt. Valt inderdaad erg op.
  Een echte oplossing zal er wel niet zijn. Als iemand leeft vanuit de filosofie \’We don\’t own the country, the country owns us\’ dan botst dat met het materialistische westerse denken.
  Lijkt me goed als er een discussie losbarst, en daarvoor is de plaats waar de Tent Embassy staat wel geschikt (toen het oude parlementsgebouw nog gebruikt werd was het geschikter, vanuit de werkkamer van de prime minister kijk je er recht tegenaan).
  De uitkomst van die rechtszaak die aanstaande dinsdag gehouden wordt lijkt me best interessant (staat iets over op http://www.aboriginalgenocide.com.au )

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.