Naar Louisville

August 30th, 2017

30 augustus. Tijd om het weer eens verderop te gaan zoeken, maar niet na een stop bij de gloednieuwe slijterij Oasis Spirits. Deze is nog niet open; in de winkel wordt druk geklust, en de schappen bevoorraad. Ze mogen deze maand nog niet open; de drooglegging is nog steeds van kracht in Ballard County. Dit graafschap geldt nu nog als een dry county, maar daar komt volgende maand verandering in. Een paar slimme ondernemers spelen daar nu al op in, en openen in La Center de eerste legale slijterij van Ballard. Ik kan de verleiding niet weerstaan om de winkel binnen te stappen, en deze hardwerkende middenstanders goede zaken toe te wensen.

Na deze korte onderbreking ga ik weer verder. Op de radio het nummer Radar Love, in een duidelijk andere versie dan het origineel van de Golden Earring. Deze versie blijkt een cover uit 1989 van de glamrockband White Lion. Plezierig om aan te horen, zoevend over het brede asfalt, tussen de uitgestrekte maïsvelden. Wel vraag ik mij af of de zinsnede it’s half past four, and I’m shifting gear überhaupt iets is waar men zich hier in kan herkennen. Bijna niemand hier hoeft handmatig te schakelen.

Een volgend kort stopje. Whitehaven. Dit historische gebouw is ingericht als welkomstcentrum, vooral bedoeld voor wie Kentucky binnenkomt via Interstate 24 vanuit Illinois. Om de één of andere reden voelt dit als een heel prettige plek, en met de gedachte in het achterhoofd dat ik voor langere tijd hier niet meer in de buurt zal zijn, voelt het als een soort afscheidsritueel om bij dit gebouw even de benen te strekken.

De volgende stopplek is zo mogelijk nóg toeristischer. Aan de grens van natuurgebied Land Between the Lakes bevindt zich een nagemaakt negentiendeeeuws dorpje. Patti’s 1880’s Settlement. Het ziet er allemaal wat gemaakt en truttig uit, maar ik snap wel waarom dit een populaire plaats is voor bruiloften en partijen, en waarom mensen hier graag wat komen eten, of gekostumeerd op de foto gaan.

Nog iets verderop, bij afrit 40 van de I-24, zit Exit 40 Liquors. Hier wordt een bier verkocht dat vrij moeilijk verkrijgbaar is, maar die wel op m’n lijstje staat. Goede reden om ook hier te stoppen. Deze slijter blijkt gevestigd in het servicegebouwtje van de benzinepomp. Niet de eerste plaats waar je een enorm ruime selectie aan drank verwacht. Er is zelfs een grote inloopkoelkast, waar bier op de ideale bewaartemperatuur ligt opgeslagen. Ondanks dit ruime aanbod beperk ik m’n aankopen tot twee sixpacks. Niet in de laatste plaats omdat ik er geen zin in heb straks een boel flessen mee naar Nederland te moeten zeulen.

Hierna stop ik alleen nog een keer in Beaver Dam, om de bradstoftank van de auto bij te vullen, en niet veel later kom ik aan in Louisville, waar ik bij kennissen mag overnachten.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.