Tanks & Botanische tuin

November 16th, 2012

Net als Singapore heeft ook Cairns een botanische tuin. Net een stukkie buiten het centrum. Leuk wandelingetje voor een dag als vandaag.
Voordat je bij de tuin aankomt loop je eerst langs een forse botonnen brandstoftank. Een overblijfsel uit de Tweede Wereldoorlog; er zijn toen een aantal brandstoftanks gebouwd op veilige afstand van het centrum en de haven van Cairns. Men was bang dat de Japanners Cairns zouden bombarderen, en dan is het extra vervelend als je je brandstofvoorraad temidden van de inwoners bewaart.
Heden ten dage zit er geen brandstof meer in deze tanks, maar kunst. Tank 4 is een gallerie waar lokale kunstenaars hun schilderijen en opstellingen tentoonstellen en verkopen. In de andere tanks zit onder andere een muziekpodium. Oude gebouwen herbestemmen… daar hou ik van.
De tuin op zichzelf is ook zeker de moeite waard om een tijdje door te brengen. Prima onderhouden, en de verschillende thematuinen geven een mooi beeld van wat hier zoal groeit, de evolutie van het vroegere Gondwanaland en welk nut welke plant had voor de Aboriginals.
Hiervandaan is een wandelpad door het oerwoud naar de twee meertjes in de buurt; een zoet- en een zoutwatermeertje, slechts gescheiden van elkaar door een tam beekje.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.