Changi International

November 8th, 2012

Weer een Hard Rock Cafe… dit keer een heel kleintje op vliegveld Changi. Dit vliegveld wordt gezien als een van de beste ter wereld, en dat straalt het ook wel uit. Ik heb niet vroeg genoeg ingecheckt om op ontdekkingstocht te gaan, maar men belooft een vlindertuin, een zwembad, voetmassages en aquaria met knabbelvisjes, heel erg veel restaurants en uiteraard gratis WiFi. Mijn bestemming was echter het Hard Rock Cafe in Terminal 3. Een heel kleintje. Kleiner zelfs nog dan die op metrostation Ueno in Tokio. Helemaal open, en zodra er door het vliegveld een offici&eum;le aankondiging wordt gedaan dimt het geluid van de muziekvideo’s die traditiegetrouw op grote schermen worden vertoond.
Bijzonder detail; dit restaurant heeft geen eigen Local Legendary. Het heeft zelfs helemaal geen Local Legendary… ooit stond het wel op de kaart, maar nu niet meer, omdat het bijna nooit werd besteld. Jammer. Kennelijk kiezen mensen toch voor het vertrouwde? Gelukkig is er wel een leuk fusiongerecht op de kaart te vinden, die cajun-food combineert met oosterse sausjes. Top.
Ik vlieg low-cost, dus krijg geen eten aan boort van de aankomende vlucht, dus is het zaak met een lekker vol buikje bij de gate aan te komen. Ja, en dan is deze maaltijd een verademing. Zeker als je ‘t vergelijkt met gangbaar vliegveldvoedsel; de kleffe broodjes zalm die tot allereeuwigheid onder zo’n warmhoudlamp blijven liggen. Beter bekend als broodje buikloop…
Ook stoer is dat het in Changi nog niet afgelanden vol is gehangen met kerstballen en dennentakken, maar nog helemaal in het teken staat van het Hindoe-nieuwjaar. Dat komt eerst. Hierin geef ik ze groot gelijk. Geen kerstspul in huis voor Sinterklaas weer weg is, en na die tijd… bomen horen in het bos. Niet in huis. En kaarsen? Ik heb LED-lampen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.