Neil Armstrong

August 26th, 2012

25 augustus 2012 overleed Neil Armstrong. Hij was de eerste mens die voet zette op de maan. Daarbij sprak hij de legendarische woorden ‘One small step for man, one giant leap for mankind‘. Aan die zin ontbreekt het woord ‘a’ waardoor het geen statement meer is maar een paradox.
Die historische verspreking valt echter valt in het niet bij de vele onvolkomenheden die opduiken in de berichtgeving over het overlijde van Neil Armstrong. NBC meldt dat niet Neil Armstrong maar Neil Young het tijdelijk voor het eeuwige heeft verruild, volgens De Telegraaf was Armstrong niet de eerste mens op de maan, maar de eerste mens op Aarde en het late NOS Journaal en Nieuwsuur roepen voor hun berichtgeving de expertise in van Wubbo Ockels. Rik van de Westelaken spreekt hem in Nieuwsuur per ongeluk aan met ‘meneer Wokkels’ en zowel het Journaal als Nieuwsuur kondigen Ockels aan als eerste Nederlander in de ruimte, maar die eer valt toch echt nog steeds te beurt aan Lodewijk van den Berg.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.