Extreem sporten

January 9th, 2012

Ook een manier om 2011 af te sluiten… de Australische toeriste Erin Langworthy sprong aan een alastiek van de 111 meter hoge brug naast de majestueuze Victoria Falls – die ze vervolgde met een vrije val van ruim 20 meter hoogte, en een stukje zwemmen door de stroomversnellingen van de Zambezi met vastgebonden benen… Da’s pas extreem sporten!

Bijna 10 jaar geleden stond ik zelf op die brug, en ook mijn eerste bungeesprong was op die plek. Een mooie ervaring, en veilig. De afgelopen 17 jaar is er meer dat 150.000 keer gesprongen en met uitzondering van mevrouw Langworthy verliep dat altijd zonder kleerscheuren. Al maakt het dat niet minder spijtig dat zij een deel van haar vakantie in een ziekenhuis in Zuid Afrika door heeft moeten brengen. Sterkte, meisje.

Leesvoer:
Terror bungee fall like being slapped: tourist9news (sensatieverhaal)
WA girl survives bungee cord snapPerthNow (netraal maar kort)
Aussie tourist survives Vic Falls bungee accidentThe Standard (informatief)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.