Wakibi

December 2nd, 2011

Wakibi-logoGisteren ben ik bij de officiële lancering van een mooi Nederlands initiatief geweest; Wakibi. Wakibi is, kort gezegd, een soort ontmoetingsplaats tussen mensen. Aan de ene kant betrokken mensen in Nederland, en aan de andere kant ondernemende mensen over de hele wereld, die een betere toekomst op kunnen bouwen met wat voor ons een klein bedrag is. Het mooie is ook; dat kleine bedrag is geen gift. Je geeft iemand nu 20 euro, maar over een paar maanden krijg je ‘t terug en kun je er opnieuw iemand blij mee maken. In principe zou je daar tot in het oneindige mee door kunnen gaan. Het verdwijnt niet in een bodemloze put, maar volgt de methodiek van Muhammad Yunus. Microkredieten.
Het principe van de microkredieten is niet nieuw, en er zijn ook al meerdere plaatsen waarmee je exact hetzelfde kunt als Wakibi, maar het handige, hier, is dat de hele site in lekker leesbaar Nederlands is vormgegeven, en dat je niet moeilijk hoeft te doen met creditcards endergelijke, maar gewoon met iDeal kunt betalen.
Ik heb gehoord dat Sinterklaas dit jaar al heel veel cadeaubonnen heeft gekocht om op pakjesavond uit te delen.

Boeken:
bol.com | Bruna | Muhammad Yunus – Banker to the Poor
bol.com | Bruna | Dambisa Moyo – Dead Aid

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.