Zweveringheid

November 29th, 2011

Voor alles is een eerste keer, en sommige dingen moet je gewoon proberen voordat je er een oordeel over kunt vormen. Daarom ben ik vandaag gaan zweven; ik heb een floatingsessie ondergaan bij Blitz Wellness in Heemstede.
Het concept van floaten; een afgesloten cabine met daarin een badkuip, gevuld met water dat op lichaamstemperatuur wordt gehouden.
Binnenin is slechts een zwak licht en LEDs aan het spanplafond geven de illusie van een sterrenhemel. ‘t Is niet de bedoeling daar al te veel op te letten, het idee is juist dat je alles van je afzet en helemaal ontspant. Het water is zo gruwelijk zout dat je erop blijft drijven. Doordat het water dezelfde temperatuur heeft als je eigen lichaam voel je ook dat niet. Het is niet warm en ook niet koud, maar net is net alsof je op een wolkje ligt. Het was m’n eerste keer, dus ik vond het wat moeilijk m’n houding te vinden – niet in de laatste plaats omdat je toch je hoofd weg voelt zakken als je volledig ontspant. Oordopjes zorgen ervoor dat je oren niet vollopen met water, maar het duurt even voordat je compleet beseft dat je écht helemaal alles los kunt laten zonder dat je gezicht onder water verdwijnt. Hierdoor bleef er wat spanning in m’n schouders en nek achter. Juist de plekken waar met een massage lekker gekneed kan worden. Da’s een kwastie van overgave, en de eerste keer gaat dat niet vanzelf – daarna denk ik dat een floatsessie een ontzettend ontspannend rustmoment kan zijn. Een momement waarbij de buitenwereld ver weg is, en de telefoon achterblijft in een ander universum. Een uurtje retraite.

One Response to “Zweveringheid”

  1. Henry Says:

    Hmmm dat klinkt rustgevend.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.