draadjesvlees

July 24th, 2011

Terug op de plek waar ik ruim een week geleden m’n rondritje door het midwesten begon, wederom een uistapje naar de gevarieerde staat Missouri. Eerste stop is Boomland in Charleston. Een stadje met nog geen 5000 inwoners, maar wel een enorme winkel waar je het hele jaar door vuurwerk, cederhouten kistjes, sigaretten, shirts en kruidenierswaren kunt kopen. Nu is het rustig, maar in de eerste week van juli schijnt het hier een gekkenhuis te zijn.
Over gekkenhuis gesproken; de volgende stop is een restaurants. Lambert’s in Sikeston. Voordat je hier kunt eten, kom je op een wachtlijst. Pas als je nummer wordt omgeroepen krijg je een tafel toegewezen in, met alle respect, een ordinaire vreetschuur. Het handelsmerk; de warme broodjes die niet over de toonbank gaan, maar worden toegeworpen aan wie de moeite neemt z’n hand op te steken en ‘hot rolls’ roept. De andere bijgerechten krijg je gelukkig gewoon liefdevol op je bord geschept. Het eten zelf is niet bijster speciaal. Country food, noemt men het, maar stiekem is het gewoon de Hollandse pot. Roast beef is draadjesvlees, meat loaf een uit de kluiten gewassen gehaktbal, mashed potatoes is aardappelpuree en tators zijn gebakken schijfjes aardappel. De porties zijn groot genoeg om 2 dagen van te eten, dus wacht niet totdat je broek knelt, maar vraag tijdig om een doggiebag.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.