Tijdrekken

July 22nd, 2011

21 juli is het dan toch tijd Louisville te verlaten en te kijken wat er verderop zoal te zien is. De eerste stop ligt voor de hand; de wereldberoemde Bourbon-trail, zeg maar de Kentuckyaanse variant van de Tuinroete, loopt hier. Wereldberoemde bourbonstokerijen als Four Roses, Wild Turkey en Maker’s Mark liggen hier op een kluitje, vanwege het heerlijk zachte door de rotsen gefilterde water dat hier uit de grond komt. Helemaal gratis het het bezoek aan de stokerij van Jim Beam. Hoewel, de stokerij zelf krijg je alleen van de buitenkant te zien. De rondleiding focust zich vooral op het huis waar Jim Beam zelf woonde, en een bezoek aan ‘t barrelhouse, tot de nok toe gevuld met eiken vaten, gevuld met bourbon. Ruikt heerlijk. De rondleiding wordt afgesloten met een proeverij waarbij 3 verschillende soorten bourbon aan bod komen. Na wat elegant nippen en ruiken aan borrelglaasjes en de nodige aankopen in de souvenirwinkel is het tijd Interstate 65 verder af te zakken richting het grootste grottencomplex ter wereld; Mammoth Cave. Op weg daarheen passeer je ergens de grens tussen de Eastern en de Central Time Zone. Mooi, want dat betekent dat we niet aan het begin van de avond aankomen, maar in de namiddag – ruim op tijd voor een grotexcursie.
Bij vertrek zeikt het van de regen. Gelukkig heb je daar onder de grond geen last van. Waar je wel last van hebt zijn de smalle trappetjes die in de grotten zijn aangebracht, waarop het nogal ongemakkelijk lopen is. De prachtige ondergrondse wereld die je hier voorgeschoteld krijgt maakt echter heel veel goed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.