Cocoa Beach

November 21st, 2010

De afgelopen dagen heb ik doorgebracht in Cocoa Beach. Gisteravond liep ik heel hoopvol naar de pier, waarvandaan je echt een prachtig uitzicht hebt over de legerbasis Cape Canaveral, waarvandaan de Atlas-raket die een spionnagesatelliet in een baan om de aarde moet brengen ongeduldig wacht tot ie eindelijk de aarde mag verlaten. Helaas werd ook die lancering uitgesteld. In dit geval wegens een storing aan een paar temperatuursensors.
Als het goed is gaat de lancering morgenavond wel door.

Betreffende Space Shuttle Discovery, die ik ook o zo graag de lucht in zou zien gaan, krijg ik er meer en meer een hard hoofd in. De nieuwe lanceerdatum is gesteld op niet eerder dan 3 december – en vanaf dat moment is er tot 6 december de tijd. Er is dus maar een heel kleine tegenslag nodig om de lancering uit te stellen tot volgend jaar!

Het weer hier is overigens wel lekker. Zelfs ‘s avonds kun je nog gewoon in T-shirt naar buiten, en da’s welkom na de kou die heerst in Kentucky. Het strand aan de Atlantische Oceaan ziet er mooi verzorgd uit, er is een surfschool (al maak ik daar geen gebruik van) en werkelijk de mooiste surfwinkel die je je voor kunt stellen. Zelfs een onsportief iemand als ik wordt erg blij van Ron Jon.

2 Responses to “Cocoa Beach”

 1. Inge Says:

  Ha broertje, fijn weer wat updates van je te lezen!
  Wat balen zeg dat die Amerikanen niet eens op tijd een raket de ruimte in kunnen schieten ;).
  Heb je al besloten wat je gaat doen; wel/niet je terugreis uitstellen? Lijkt me een lastige keus…
  Groeten uit het koude, maar gelukkig nu wel droge (maar nog lang niet opgedroogde) Halle

 2. Aeldrik Says:

  Hi Christian, je zit in Florida… Ik ben nu Minneapolis en heb een trip gepland naar Orlando vrijdag a.s. Helaas moet ik de 1e weer naar NL en ga zowieso de Discovery launch missen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.