St.Augustine

November 8th, 2010

Vanmorgen heb ik, na twee stops langs de Indian River, Cocoa achter me gelaten. Omdat ik nog een toegangskaartje had voor het Kennedy Space Center ben ik ook naar de Astronaut’s Hall of Fame geweest. Die’s ook toegankelijk met hetzelfde kaartje.
Daarna volgt een fraaie toeristische route. Eerst via de snelweg naar Daytona Beach, bekend vanwege het ovale racecircuit. Opnieuw roept het strand, en voor een tijdje loop ik langs de Atlantische Oceaan. Naast het lef van de kitesurfers hier, verbaas ik me erover dat mensen hier zelfs een strandwandeling kunnen maken zonder de auto te verlaten; voor 5 dollar mag je met de auto ‘t strand op en in een rustig tempo langs de kustlijn rijden. Via de scenic highway A1A kom ik bij m’n volgende stop. Flagler Beach. Ondanks de hoge golven wordt er gesurft. De Tommy Tant Memorial Surf Classic vindt plaats. Of vond; er was niet veel meer te doen, dus ik vertrek weer. De volgende stop is Fort Matanzas. Een Spaans fort uit 1740. Soms is het mogelijk dat fort te bezoeken met een pontje. Nu kun je ‘m alleen zien liggen aan de andere kant van de Matanzas-rivier. Wel is er een erg fraai wandelpad langs deze historische plek.
Bij het weer verlaten van de parkeerplaats valt me op dat ook aan de overkant van de weg een bruin verkeersbord staat, dus een bezienswaardigheid. Even later ben ik zelf een van de mensen die een strandwandeling maakt zonder daarbij de auto te verlaten. Vreemd om zo langs de branding te toeren, maar het uitzicht is schitterend, en bij de hier geldende maximumsnelheid van 10 mijl per uur doe je best nog wel een tijdje over 5 kilometer toeren langs de branding.
De volgende stop is een korte nabij de vuurtoren in St.Augustine Beach en even later arriveer ik in St.Augustine zelf. Haast een verplichte stop als je in de buurt bent; het is in 1565 gesticht door de Spanjaarden en is daarmee de oudste door de Europeanen gestichte stad in de VS, en je vindt nog steeds gebouwen die echt stokoud zijn, waaronder een houten schoolgebouw die voor het eerst genoemd werd in 1716.
Omdat de omgeving te fascinerend is om in het donker verder te rijden heb ik hier een motel opgezocht. Voor net geen 50 dollar zit ik vannacht in het Economy Inn. Morgen ga ik verder naar ‘t noorden. Zien waar ik dan terecht zal komen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.