IKEA

September 7th, 2010

Hej Anna,

In de eerste plaats beterschap. De website van IKEA meldt dat jij alle binnengekomen correspondentie persoonlijk afhandelt, maar aangezien je in de periode tussen 28 januari en vandaag nog niet in de gelegenheid bent geweest te reageren, terwijl in de ontvangstbevesting werd vermeld dat ernaar gestreefd wordt alles binnen 2 dagen te behandene, verwacht ik dat je een tijdje met een fikse verkoudheid thuis hebt gezeten. Sterkte.
Jammer; wat mij destijds is overkomen heeft mij destijds behoorlijk geraakt. Niet alleen letterlijk -het is tenslotte niet leuk als iets dat je net hebt aangschaft in scherven uiteenvalt, omdat een ander bij de ingang tegen jouw winkelwagentje aanrijdt- maar ook figuurlijk. Dat zou iedereen denk ik hebben die bij de servicebalie, na lang wachten, een grote mond als antwoord krijgt. Ze had vast haar dag niet, maar er had, dat weet ik zeker, een iets vriendelijker manier bestaan om te melden dat in dit geval geldt dus echt geldt; garantie tot aan de (lift)deur.

Ik beschouw mezelf best wel als een redelijk trouwe klant. Goed, door bovenstaande heb ik het afgelopen half jaar dan geen voet meer gezet in de blauw/gele winkels, maar ik herkende mezelf best wel in de grap uit het programma Yankee Come Back van Boom Chicago over het gemiddelde Hollandse interieur (het weinig vleiende 50% IKEA, 50% HEMA, 100% UGLY… in mijn geval is het meer 75% IKEA, 25% MAKRO, 100% MINE! maar dat komt op hetzelfde neer) en heb zelfs ooit eens de vrijheid genomen jullie een suggestie -bij jullie bekend als [81803]Algemeen- aan de hand te doen die het winkelplezier én het woongenot van menig klant nog verder zou verhogen, en bovendien een leuk extra bedragje op zou kunnen leveren.
Het leuke is; dat plannetje valt zelfs volledig binnen de doelstelling van Stichting INGKA Foundation, de charitatieve instelling van jullie oprichter Ingvar Kamprad. Kortom iets waar een consultant met veel plezier een dikke rekening voor op de mat laat ploffen, en ik heb het jullie als dank voor een betaalbaar interieur op een presenteerblaadje aangereikt. Mocht er ooit iets mee gedaan worden, dan hoor ik dat uiteraard graag. Dat zou mijn gekrenkte ego weer enigszins strelen.

Med vänliga hälsningar

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.