Weggevlogen paradijsvogeltje

May 13th, 2009

Als klein jochie op de middelbare school heb ik ooit het Lexicon de Geneeskruiden van Mellie Uyldert geleend bij de bibliotheek. Ik vond het een buitengewoon fascinerend boek, geschreven met veel liefde voor de plantenwereld. Bijzondere beweringen over bijzondere planten die je vooral niet al te letterlijk moet nemen, maar met een gezonde hoeveelheid korreltjes zout heb ik er wel een paar weken heerlijk van gesmuld. Een bijzonder, fantasie- en kleurrijk boek van de hand van een nog veel bijzonderder individu.
Vanmorgen las ik op internet dat de schrijfster van dit boek op honderdjarige leeftijd is overleden.
Mellie Uyldert is overleden

One Response to “Weggevlogen paradijsvogeltje”

  1. Mrieke Says:

    joh, is ze dan toch dood! en zo oud geworden. die middeltjes zullen misschien toch gewerkt hebben dan! ik heb haar ook in de boekenkast. heel trots op.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.