In de put

April 19th, 2009

Al voordat het nieuwe ontwerp voor ‘t toekomstige Graafschap-stadion werd geopenbaard, dat veel te mooi bleek om bij een aprilgrap te laten, was er al een ander bouwproject in Doetinchem dat, letterlijk, stof doet opwaaien.
Wat is er aan de hand? Wel, een projectontwikkelaar zou op de plek van een bestaande parkeerplaats in het centrum een parkeergarage gaan bouwen. Om voor zo min mogelijk overlast te zorgen, zou dat snel afgehandeld gaan worden. De vergunningen werden verleend, de bomen op de parkeerplaats gekapt, klinkers eruit, damwanden geslagen, en graven maar. En toen was het geld op.
Na het boek dat ik van de week heb gelezen, weet ik dat dat de schuld is van Mr. Market. Kan zijn, maar het pleintje van toen is nu een zandgat, en ik geloof dat er in de muren van de naastgelegen Baptistenkerk (tot de Tweede Wereldoorlog een synagoge) nu scheuren zitten. Ooit lachen we smakelijk om al die gekte.
Niet zo heel verwonderlijk dat aan zoiets een complete website is gewijd, gek genoeg gevuld met louter positief nieuws. De put van Doetinchem.
de put van Doetinchem

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.