Waterschapsverkiezingen

November 18th, 2008

Jazeker. Het is weer zover. Ik heb ook een stemformulier gehad, dit keer van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Om een beetje een gefundeerde keuze te maken heb ik ‘t Kieskompas ingevuld.
Daarnaast heb ik van twee partijen een gekopieerd A4’tje in de bus gehad; De Socialistische Waterschaps-Vereniging komt met een pamflet waarop ik word aangesproken als huurder (jazeker, onderstreept en vetgedrukt) en zo te zien is dat ook de enige groep waar zij oog voor hebben. Beetje vreemd om zo’n papiertje te bezorgen bij een koopappartement. Ook Eigen Woning en Water! heeft een briefje bij me in de bus gedaan. Volgens Kieskompas de partij die het dichtste bij mijn standpunten past. Een wat uitvoeriger verhaal, maar ook deze groep presenteert zich als een one-issue-partij. Jammer.
Daarnaast heb ik nog altijd een nee/ja-sticker op m’n brievenbus. Is iemand die daar kennelijk geen boodschap aan heeft, mijn stem waard?

2 Responses to “Waterschapsverkiezingen”

  1. Wouter Says:

    Een politiek pamflet is toch zeker geen reclame. Juist goed dat ze je proberen te informeren! Leuk he die waterschapsverkiezingen :)

  2. Krizzz.nl Says:

    Volgens Van Dale wel (die definieert reclame als het geheel van middelen die men inzet om de verkoop te bevorderen, aanhangers te werven enz.) zelfs al dient het geen puur commercieel doel. Ik zou het sterk prefereren wanneer er bijvoorbeeld vanuit het Waterschap een krant uitgegeven zou worden, met daarin een overzicht wat er de afgelopen periode zoal is gebeurd, en een podium voor de verschillende partijen zich te presenteren. Informatiever en objectiever dan een paar losse A4’tjes.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.