Fantastig toch

November 16th, 2008

Heerlijk. Gisteravond het optreden van Eva de Roovere bijgewoond in de Leidse Schouwburg in, verrassing, Leiden. Erg de moeite waard. Een mooie, oude en best knus aandoende zaal, alwaar een zeer talentvol zangeres werd begeleid door dito band. Liedjes met een welhaast poëtische schoonheid. Ontwapenend. Die gitaarsolo die niet ging als had gemoeten maakte ‘t alleen maar mooier, net als de annektdote dat Dokter Bernhard van Bonnie St.Claire werd gedraaid op 3FM, toen de band op weg was van Amsterdam naar Leiden, en de herinneringen die dat nummer opriep aan het optreden waarmee Eva de Roovere en Collete Notenboom in 1999 het Leids Cabaretfestival wonnen. Je zou er bijgelovig van worden.
Na het optreden, toen er nog een bescheiden wachtrij stond voor het tafeltje bij de uitgang waar Eva haar CD’s voorzag van handtekeningen en een zelft te kiezen (zolang ‘t proper is) tekst, zijn we een pint gaan vatten bij Annie’s Verjaardag. Zo’n fijn optreden sluit je uiteraard af met een Koninck of Palmpje. Bovendien regende het, en het zou jammer zijn om aan zo’n fijne avond een snotvalling over te houden. Dat was het huiswerk dat de zaal meekreeg, trouwens. Snotvalling is het Vlaamse woord voor een verkoudheid die een loopneus tot gevolg heeft. Haast niet voor te stellen dat er zo’n mooi woord bestaat voor een toch niet zo heel smakelijk iets.

Deze zondag ben ik stichtelijk begonnen, met een uitvoering van Et exspecto ressurectionem morturorum van Olivier Messiaen, gespeeld door het ensemble van Codarts in de Kloosterkerk in Den Haag. Een lang, gedurfd en zwaar stuk, maar wel erg mooi. Gevolgd door een vergeefse poging sinterklaasinkopen te doen in de Haagse binnenstad.
Inmiddels ben ik weer thuis, en heb ik er een dutje opzitten. Geheel toevallig en ergens best grappig was het eerste nummer dat ik op de radio hoorde toen ik weer een beetje bij zinnen. Fantastig Toch door Eva de Roovere. Apart.
Vannacht volgt nog een nachtdienst, en morgen, aan het begin van de middag, lig ik weer in een tandartsstoel. Als het goed is gaat m’n verstandskies rechtsonder er dan ook uit, maar of dat gebeurt hangt een beetje af van of het rondom die kies die ik nu niet meer heb al voldoende is genezen. Soit.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.