Zweethut

August 28th, 2008

Op een festival als Lowlands is het soms de moeite waard even van de massa te vluchten. Voor dat doel is er een sauna. Een canvas tent met daarin een houtkachel, bedekt met loeihete stenen die bij tijd en wijle begoten worden met water. Het is zo warm dat je bril binnen niet eens meer beslaat. Na zo’n zweetsessie is het, na een ijskoud plonsbad, heerlijk koel buiten, met slechts een handdoek om je middel. Of helemaal zonder… links van mij staat een meisje die het verkiest de handdoek over de rugleuning van een stoel te leggen. Ze spreidt haar armen, zoals Kate Winslet deed in Titanic. Een film die ik trouwens nooit heb gezien.
Provocatief? Exhibitionistisch? Nee. Ontwapenend, zoals die oude verkiezingsposter van de PSP (geen Play Station Portable, het huidge Groen Links)
Bevrijd van al wat het degelijks leven zo beklemmend maakt. Geld, mobiele telefoon, kleding, valse schaamte… ze is vrij.

De boot naar de overkant, die normaal om de tien minuten vertrekt, vaart niet. We zien ‘m liggen aan de andere kant van het water, bij de Alfa-tent, waar hele volksstammen kijken naar het optreden van dEUS.
Zonder boot zit er weinig anders op dan hier de tijd door te brengen. Ach, vanaf hier is dat optreden aan de overkant van ‘t water ook wel te zien, en je krijgt er helemaal gratis een lekker zacht huidje van,
Als de boot weer vaart, en de eerste lichting mensen die misschien iets langer hebben gezweet dan gepland de overtocht hebben gemaakt, moet het meisje dat zonet nog geheel ontkleed aan de andere kant van het water rondparadeerde alweer terug. Haar mobiele telefoon ligt daar nog.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.