Cultureel verantwoord

August 9th, 2008

Geloof het of niet, we zijn cultureel verantwoord bezig in Moskou. Het Tretyakov museum was op de eerste dag al bezocht, gisteren volgde het museum voor moderne kunst en de aangrenzende beeldentuin, gevolgd door een besloten feestje met creatieve Russen die het certificaat van hun fotocursus kregen uitgereikt. Erg gezellig. Toch een voordeel als je vage bekenden in ‘t buitenland hebt :)
Maar goed. Vandaag heb ik veel rondgeslenterd op een soort permanente kermis, in een park met oude Soviet-gebouwen. Lenin naast de kermisattracties, zogezegd. Bizar.
Ooit was dit een soort wereldtentoonstelling, waar de verschillende Sovietrepublieken zich voorstelden aan het volk. De paviljoens doen wat vervallen aan. Wranger kan haast niet, net nu er een oorlog met Georgie is uitgebroken.
Daar merk je hier weinig van, trouwens.
Hier vlakbij is ook het hotel waar het Nationale Ballet een dansvoorstelling gaf. Erg veel verschillende kostuums, perfekte choreogafie, vuurwerk op het podium en een mini-zeppelin boven het puliek… Overweldigend.
Nu zitten mijn broertje en ik op een terrasje in het bovengenoemde park aan een drankje. Veel attrakties zijn nog open. Lampjes knipperen en de muziek staat hard. Tot elf uur ‘s avonds. Dan wordt het snel stil en duister.
Als het lukt zal ik deze tekst vanavond vanuit het hotel online zetten.

3 Responses to “Cultureel verantwoord”

 1. Inge Says:

  Hee, een levensteken! Fijn dat jullie het naar jullie zin hebben.
  Groeten uut Halle

 2. papa en mama Says:

  Hallo jongens, terug van onze vakantie is het leuk om te lezen dat het goed met jullie gaat. Nog veel plezier en een goede thuisreis.

 3. Blauwscherm.nl » Blog Archive » Vakantie dus? Says:

  […] Mensen zullen het al wel gemerkt hebben, ik ben op vakantie geweest. En nee, natuurlijk niet alleen maar om naar Starbucksen te gaan. Ik heb een tripje gemaakt naar Nizhnevartovsk in SiberiĆ« en van daaruit via een dagje Jekaterinenburg naar Moskou (en een paar Gouden Ring steden hier omheen). Een grote ervaring. Details die ik hier niet allemaal ga herhalen staan bij mijn broertje op z’n blogding. […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.