ooooh, those Russians

February 8th, 2008

Het was m’n bedoeling komende zomer de totale zonsverduistering te gaan bekijken in Novosibirsk, maar de geboekte groepsreis is vervallen, kennelijk nadat de Russische maffia ervoor heeft gezeorgd dat in die periode hotels ineens heel veel duurder zijn dan normaal.
Inmiddels heb ik al wel een nieuwe bestemming gevonden; Niznevartovsk. Ligt een stuk noordelijker, maar ook daar is de zonsverduistering totaal, en hij begint er een kwartier eerder en duurt 6 seconden langer. Nadeel is dat de kans op bewolking daar een stuk hoger is dan in Novosibirsk.

Mocht er heel toevallig iemand zijn die ‘t zich afvraagt… nee, ik heb gisteren niet Mount Vinson op de Zuidpool beklommen om daar naar de ringvormige zonsverduistering te kijken. Dat vond ik fysiek en financieel toch net een iets te grote uitdaging….

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.